המגוון הטבעי
גם אם יוני נראה, נשמע ומרגיש כמו הבחור בכיתה המקבילה שתמיד ידע לתקן את המחשב ועשה על זה קופה – בסוף הוא נראה אחרת מרובנו. יש עליו כיפה. סימן שהוא מאמין במשהו אחר מרוב היזמים העסקיים שמסביבו.
איך משפיעה העובדה שאתה חרדי?
"מבחינתי ומבחינת אלמנטור זה non issue. משהו שאנחנו לא מתייחסים אליו בכלל. אנחנו משתדלים שלא יעבדו בשבת, אבל אם מישהו רוצה ללכת לכנס בחו"ל או להשלים את המשימה בבית דווקא בשבת – אני לא בודק לו בציציות. אבל כיוני, יש איתי מטען של נחיתות. אני לא כמו כולם. אני לא מגיע מהמיינסטרים. אנשים אוהבים שבלונות ואני לא מגיע משבלונה. התופעות הכי גדולות הגיעו מחוץ למיינסטרים. יש הרבה נחיתות. אני לא יודע אנגלית, אני לא יודע מתמטיקה טוב, לא למדתי כלכלה. אני כל הזמן צריך לפצות על משהו. זה לא בגלל שאני חרדי - זה בגלל שאני מגיע מעמדת נחיתות. גם ישראלי שעלה מאתיופיה מצוי לדעתי בדיוק באותה נקודה.
קורות חיים עבורי הם דבר לא רלוונטי. שלושת המפתחים שכתבו את אלמנטור לא למדו מדעי המחשב. וזה יוצר דיסוננס בסיסי – מצד אחד אתה רוצה תקן מסוים, תו איכות, אבל מצד שני אתה כל הזמן מחפש מחוץ לקופסה. כל הזמן רוצה להשתחרר מהקיבעון. אנשים מייחסים חשיבות לזה שאני חרדי רק כשהם נפגשים איתי בפעם הראשונה – אחר כך זה כבר לא רלוונטי בכלל".
מה התפקיד של אלמנטור בעולם האמיתי, מחוץ לאינטרנט?
"אנחנו צריכים להיות דגל, סמל. יש היום מיליארדי אנשים שאין להם זהות מקצועית. אין להם מודל. אלמנטור יכולה להיות דוגמה, מודל. זה מחייב, אבל אני מרגיש שזו המשימה שלנו. אם נצליח לעשות את המשימות שלקחנו על עצמנו – נוכל להיות דגל אמיתי ואיכותי."
"כמו שבן אדם שקונה פורשה לא קונה אותו בשביל להגיע מהבית לעבודה, אלא בשביל הסמל – ככה אני רוצה להיות סמל לאנשים בעולם האמיתי. להיות דוד מול גוליית. ככל שנצליח לחזק את המשוואה הזו – כך זה יהיה טוב יותר.
"אנחנו באלמנטור קיבוץ גלויות. האנשים הראשונים שהיו בחברה הגיעו כל אחד ממקום אחר. שועלי רחוב. אף אחד מהם הוא לא הייטקיסט קלאסי. אף אחד מהם לא עומד ב'תקן' של ההייטק הישראלי. היינו חמישה חרדים מגוונים שונים, דתל"ש תל-אביבי, עולה מהקריביים, בחורה תל-אביבית שהגיעה בכלל מתחום הטקסטיל וגבר ישראלי מצוי משם קוד מודיעין. המכנה המשותף של כולם היה שכולנו היינו WEB CREATORS עוד לפני שמישהו נתן לזה שם והגדיר את זה במדויק. שמונה מאיתנו עדיין בחברה."
"המגוון של אלמנטור הוא פשוט אנחנו – זה לא משהו שאנחנו עובדים עליו, זה מה שאנחנו. אנחנו שומרים על סטטוס קוו ועל החופש והכבוד של כל אחד ואחת. נוצרים כאן דברים שלא יכולים להיות בשום מקום אחר. זה פיסת אי של מזרח תיכון חדש. אנחנו בוחרים להסתכל על זה כשליחות".
הקורונה פגשה את אלמנטור בנקודת הנסיקה של החברה. עבורם הקורונה היא יותר הזדמנות ממשבר. מיד עם פרוץ המשבר הם השיקו פיצ'רים חדשים, הגדילו את תקציבי הפרסום ופתחו מאות משרות חדשות.
"להורים שלי יש סוכנות נסיעות, לדוד שלי יש קייטרינג, אני גר בלב בני ברק – אז אני מכיר היטב את הצד הכואב של הקורונה ואני עוזר כמה שאני יכול, אבל מבחינת אלמנטור – הקורונה הייתה נקודת הזנק. מבחינתנו זו הזדמנות. המשבר הזה, שהושיב את האנשים בבית והפך את האינטרנט לחיבור המרכזי בין אנשים, כיווץ תהליכים שהיו לוקחים חמש שנים לתוך חצי שעה. העולם מתח את הקפיץ והזיז את המחט. עשינו קפיצה של עשר שנים."
"בסוף אנחנו אנשים שפתוחים לשינויים, על זה מתבסס כל מודל הפעולה שלנו. והקורונה היא שינוי מהיר, רדיקלי ומיידי. זה טלטל את כל התעשייה, ואני מניח שבעוד 20 שנה נוכל להגיד שהקורונה קידמה את אלמנטור קדימה בשנות דור. אנחנו נהנה מזה עוד הרבה שנים.
מצד שני, זה גם לימד אותנו שיעור בצניעות. אני כבר לא מעט שנים בביזנס ושמעתי נבואות זעם לא פעם אחת. העולם ייגמר כשטראמפ ייבחר, הדולר יצלול כשהדלק ייגמר, האינטרנט ייעלם כשהסלולר יבוא – ובסוף מה שמטלטל את כולנו ומשתק את העולם למי יודע כמה זמן, זה וירוס קטנטן מסין".